Вы находитесь здесь: Главная > Експерти та колекціонери > Як навчитися самостійно розумітися на живописі?

Як навчитися самостійно розумітися на живописі?

Якщо ви не професійний експерт, то вам буде спочатку дуже важко скласти уявлення про картину, але не впадайте у відчай, це часом важко зробити навіть досвідченим фахівцям. У будь-якому випадку, якщо ви починаєте свій шлях поціновувача та колекціонера, то вам варто почати з простого. Прочитайте кілька рекомендацій, і вам стане набагато легше уникнути підробки, шахрайства, хибних копій та фальсифікацій.

Загалом як антикварні твори прийнято розглядати полотна, створені приблизно між 1800 та 1915 роками. Вінтаж — це картини, написані з 1920 по 1989 рік, сучасний живопис — це все картини, написані з 1990-х років 20 століття по наші дні.

Починаючи огляд твору, почніть аналіз із задника, тобто. обороту картини: антикваріат неспроможна мати зворотний бік білого, світлого, бежевого кольорів, т.к. має бути справді старим, темним.

Також на звороті картини, швидше за все, ви побачите авторські автографи, сліди участі в аукціонах, інвентарні номери з виставок, позначки музеїв. Уся ця інформація і засвідчує справжню сутність полотна, його історію, адже все можна зрізати та уточнити у відповідних інстанціях.

Звичайно, не виключено, що полотно було штучно зістарене, тоді розпізнати цю фальсифікацію непосвяченій людині складніше. Але в такому разі можуть бути й інші зачіпки: нова рама – сліди свіжого клею, запах клею, нові гвоздики. Антикварний живопис не може бути з ніякими скріпками, тим більше від степлера. Звичайно, вам доведеться подивитися десятки картин, перед тим як ви навчитеся визначати антикварність речі безпомилково.

Іноді буває так, що полотно не має рами. Ось тут вам краще звернутися до фахівця, якому можна довіряти, т.к. у цьому випадку справжність встановлюється за самим твором — сюжетом, мазками, фарбами, стилем автора, загальною стилістикою мальовничої школи тощо.

За матеріалами book-science.ru

Теги: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.