Вы находитесь здесь: Главная > Експерти та колекціонери, Історія та сучасність > Історія аукціонного будинку Сотбіс

Історія аукціонного будинку Сотбіс

Аукціон «Сотбіс» офіційно започатковано 11 березня 1744 року в Лондоні, коли пан Семюел Бейкер виставив на відкритий продаж кілька сотень раритетних книг сера Джона Стенлі за пару сотень фунтів її королівської величності.

Так розпочалася історія легендарного аукціонного будинку «Сотбіс», так розпочалася історія розвитку ринку мистецтва: від продажу книг до найкращих творів художньої та декоративно-ужиткової творчості майстрів усього світу.

З 1744 року і по сьогодні «Сотбіс» — світовий лідер серед усіх світових аукціонів, який проводиться у найвідоміших аукціонних залах Лондона та Парижа, штаб-квартирі «Сотбіс» у Нью-Йорку, галереях Гонконгу. Рік за роком, сезон за сезоном аукціонні лоти «Сотбіс» приваблюють багатих відвідувачів з усього світу, забезпечуючи божевільні та неповторні за обсягами продажу.

Саме аукціон «Сотбіс» був почесним продавцем знаменитих скарбів і раритетів світу, таких як бібліотека Наполеона з острова Св. Олени, прикраси герцогині Віндзорської, маєток Ж. Кеннеді-Онассіс, «Аристотель з бюстом Гомера» руки Рембрандта, «Побиття м. , «Хлопчик із люлькою» П. Пікассо, подвійна жовта ваза в гамі «рожеве сімейство» періоду Цянь Лунь, 5000-річна Гвенольська левиця, Велика хартія вольностей у першій редакції, колекція М. Л. Кінга-молодшого.

Головні принципи «Сотбіс» можна відобразити наступною цитатою: «Великі витвори мистецтва, так само як і колекціонери, зацікавлені в їх придбанні чи консигнації, є у всіх куточках земної кулі. Ми були першим аукціонним будинком Лондона, який почав працювати в Нью-Йорку у 1955 році, а також першими почали проводити торги у Гонконгу, а потім і в Радянському Союзі. Сьогодні ми маємо 90 представництв у 40 країнах світу та щорічно проводимо 250 аукціонів у більш ніж 70 категоріях. Усвідомлюючи потенціал нових ринків, компанія розширює свою глобальну присутність, проводячи аукціони у шести нових торгових залах по всьому світу на додаток до чотирьох основних».

Продумана й онлайн-стільникова аукціонна торгівля: спеціальна служба «BidNow» дає клієнтам можливість відстежувати всі актуальні аукціони «Сотбіс» та брати участь у торгах по інтернету, в якій би точці земної кулі вони не знаходилися.

Непорушні традиції та якість послуг незмінно залишається пріоритетом однієї з най легендарніших компаній.

За матеріалами sothebys.com

Теги: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.