Вы находитесь здесь: Главная > Історія та сучасність, Цікаво > У США знайдено невідомий малюнок Густава Клімта

У США знайдено невідомий малюнок Густава Клімта

В одній із художніх галерей Сан-Франциско, «Lost Art Salon» була випадково виявлена ​​нікому досі невідома робота, що належить руці видатного майстра, — малюнок Г. Клімта, з начерками з обох боків.

Передбачається за даними американських джерел, він буде презентований публіці 14 лютого, що символічно, т.к. Клімт є автором знаменитого полотна «Поцілунок». Майбутня виставка отримала назву «Капсула часу: втрачений Клімт та інші скарби Відня».

Малюнок був придбаний на аукціоні, де йшов під грифом невідомого авторства, проте після досліджень, зроблених у музеї Альбертіна у Відні, авторство було стовідсотково встановлено. На одному боці — зображена жінка, що сидить, яка за стилістикою повністю відповідає групі ескізів Клімта для Портрета Соні Кніпс (1898). З іншого боку зображення оголеної жінки — цей малюнок входить до групи нарисів для серії «Fischblut», ілюстраціям для журналу «Ver Sacrum».

Саме ці два ескізи, як стверджують мистецтвознавці, є показовими у зародженні модерністського стилю в почерку художника та дають змогу поглянути на його творчу еволюцію.

Про попереднього власника відомо мало, швидше за все, раніше малюнки належали колекціонеру з Австрії, який іммігрував до США і помер там у 1960 році.

По материалам antikvariat-art.ru

Теги: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.